Creëer een geheel eigen wedding-look door het dragen van een sluier
een onmisbaar item
Het dragen van een sluier geeft je wedding-look stijl en elegantie. Sluiers zijn immers bij uitstek bruidsaccessoires die een blijvende indruk achterlaten. De sluierdesigns die je bij Poirier kunt vinden passen bij de bruidsjurkontwerpen van gerenommeerde designers, waardoor je als bruid een geheel eigen look kunt creëren.
welke sluier past bij jou?
Sluiers zijn er in verschillende lengtes, materialen en kleuren. Of je nou kiest voor een sluier die prachtig is in zijn eenvoud of een sluier die rijkelijk voorzien is van kant, strasssteentjes of decoratieve bloemetjes, Poirier heeft de uitvoering die bij jou past, afhankelijk van smaak en welke look je wenst. Pas verschillende typen sluiers, van “elbow” tot “cathedral” en kijk hoe jij je entree wilt maken! Laat je inspireren door Poirier’s uitgebreide mogelijkheden…
kies de lengte van je sluier
Sluiers zijn er in verschillende lengtes en 7 hiervan hebben een eigen naam gekregen. Poirier heeft sluiers van verschillende lengtes, vanaf 75 cm (elbow) tot 4 m (Queen).
fingertip
elbow
• 75 - 100 cm • Kies je voor authentiek met een moderne twist, dan is deze sluier van ellebooglengte zeker iets voor jou. Dit type sluier is een elegante manier om je te bedekken zonder een bolero of sjaal.
fingertip
• 120 - 200 cm • De “fingertip”sluier is erg populair omdat deze alle details op de rok van een bruidsjurk goed laat zien. Niet te lang, niet te kort, wel elegant!
waltz
• 210 - 250 cm • Dit type sluier kun je op houden tijdens de receptie, want je kunt er felicitaties mee in ontvangst nemen of zelfs je openingsdans mee “walsen”.
chapel
• 280 - 290 cm • Een sluier in “chapel”lengte creëert de illusie van een sleep en komt iets verder dan de lengte van je jurk. Ga je dansen, dan doe je de sluier af.
church
• 300 - 340 cm • Deze lengte is ideaal voor een kerkelijk huwelijk. Iets spectaculairder dan de “chapel”lengte en praktischer dan de “cathedral”lengte. Laat je sluier je niet hinderen.
cathedral - queen
• meer dan 350 cm • Kies voor een koninklijke entree met dit type sluier. Je zal wèl assistentie nodig hebben bij het goed neerleggen van deze sluier.
Een sluier kan 1 of meer lagen hebben...
Sluiers zijn er in verschillende varianten, het is aan jou om te kiezen voor een prachtige sluier zonder of mèt blusher of een ronde variant.
MET BLUSHER of ZONDER BLUSHER
• Enkellaags ( 1 laag) = zonder "blusher" • Dubbellaags (2 lagen) = met een “blusher” welke eventueel voor het gezicht kan worden gedragen
Ronde sluier
Bij Poirier hebben we ook een ronde variant. Deze heeft zijn oorsprong in Spanje en wordt ook wel Spaanse sluier of “mantilla” genoemd.
bijzondere materialen en afwerkingen
TULE - KANT- 3D-BLOEMEN & ORNAMENTEN - PAILLETTEN - STRASS - KRAALTJES - BORDUURSELS - En nog veel meer...
SOFT TULE - MEDIUM SOFT TULE
Bij het ontwerpen van een sluier wordt gekeken welk type tule voor de betreffende sluier het beste is. Moet de sluier wat smaller vallen, dan wordt soft-tule gebruikt. Moet de sluier iets meer body hebben, of bij zwaardere kantsoorten of applicaties, dan wordt medium soft-tule gebruikt.
wist je dat...
Bij Poirier hebben we een speciaal systeem om snel te kunnen zien over welke sluier we het hebben. De standaard hiervoor kun je hieronder in een voorbeeld zien: Voorbeeld: • artikelnummer “S50-280/2/soft” • S50 = modelnummer • 280 = lengte in cm • /2 = aantal lagen • /soft = type tule
de kleur van je jurk + sluier = de perfecte match!
Bij Poirier is er altijd een sluier te vinden die de perfecte match is met jouw bruidsjurk. De meest-gekozen kleur is ivoor, maar we hebben ook sluiers in softe kleuren, zoals: champagne, blush en peach.
hoe kun je een sluier dragen?
Een sluier kan op verschillende manieren worden gedragen, dit is afhankelijk van waar je het kammetje op je hoofd bevestigt. Bevestiging van de sluier boven op het hoofd wordt meestal gedaan voor een romantische look of indien een sluier een blusher heeft. Kijk bij het passen van je jurk welke look voor jou het mooiste is. Combineer je sluier met een mooi haaraccessoire van Poirier.
TIP 1
Gebruik speciale sluierclips van Poirier. Deze sierraden zijn eenvoudig op de kam van de sluier te bevestigen.
TIP 2
Gebruik een haarjuweel of tiara voor een extra elegante of romantische uitstraling.
TIP 3
Bij extra lange of zware sluiers kan je het kammetje door middel van haarpinnetjes extra vastzetten.
laat je inspireren door onze sluiercollecties
Randy Fenoli - bridal veils
In samenwerking met de bekende Amerikaanse modeontwerper, Tv-presentator en stylist, Randy Fenoli, heeft Poirier een exclusieve collectie sluiers ontwikkeld. Deze sluiers zijn perfect te combineren met de nieuwste trends en geven elke bruid een romantische en stijlvolle uitstraling. De collectie bestaat uit lange, romantische sluiers van soft-tule, afgewerkt met luxe kantsoorten, kristallen, satijn of 3D-bloemen.
Randy Fenoli is one of the most trusted sources in the bridal industry. It is his mission to ‘Educate, Elevate, and Empower’ every bride to choose the most important dress in her life and all women to realise their own personal beauty. In collaboration with Poirier, Randy Fenoli has designed an exclusive veil collection, to match Randy Fenoli Bridal as well as the latest bridal trend collections.
Waar komt de bruidssluier vandaan?
Er zijn heel wat verhalen over waar het gebruik van een bruidssluier vandaan komt. De bruidssluier is waarschijnlijk het oudste onderdeel van de bruidskleding. Wij kennen sluiers vooral in het wit, maar Oud-Romeinse bruiden droegen vaak een rode sluier en de bruiden uit het oude Griekenland een gele. Sluiertradities door de eeuwen heen gingen zelfs zo ver dat als Nederlandse bruiden geen geld hadden voor een mooie bruidsjurk ze toch een mooie bruidssluier kochten.
Wat is de herkomst van bruidssluiers?
Het gebruik van bruidssluiers vind zijn herkomst in de tijd van gearrangeerde huwelijken. Destijds zou de bruidssluier moeten voorkomen dat de bruidegom zijn bruid zou zien vóór het huwelijk en zich zou bedenken. De oorsprong van deze traditie zou zich bevinden in het Midden-Oosten. In oude volksvertellingen zijn bruidssluiers bedoeld als bescherming van de bruid tegen slechte geesten die op haar azen. De bruidssluier mocht pas af in de kerk als de bruidegom zijn bruid kon beschermen.
Welke bruidssluiers worden er tegenwoordig gedragen?
Tegenwoordig worden veel verschillende varianten van sluiers gedragen door bruiden, van lang tot op de grond, maar ook hip en kort. In de foto-slider kun je de historische sluiers zien die werden gedragen door Britse royals: The Queen Mum, Elizabeth II, Prinses Diana, Kate Middleton en Meghan Markle.